Badje 3

Automatiseren zwemslagen en conditie opbouwen

Na badje 2 stroomt de leerling door  naar badje 3. In dit niveau wordt verder geoefend aan het verbeteren van de vier basis zwemslagen; borstcrawl, rugcrawl, rugslag (kikkervoeten) en schoolslag (kikkervoeten).

De focus ligt op het automatiseren  van het combineren van de  arm- en beenbewegingen. Daarnaast gaan we hier ook werken aan het uithoudingsvermogen.  Tot slot  is er  aandacht voor survival elementen zoals 'anderen in veiligheid brengen', 'onderwateroriëntatie' en  'verschillende manieren van te water raken'.

De nieuwkomers in badje 3 zwemmen eerst in de "Breedte", daarna stromen ze door naar badje 3 "Lengte".  Dit is dan de laatste stap onderweg naar het diplomazwemmen, dat uiteraard alleen in een  écht zwembad wordt afgenomen.  
 
Door deze nieuwe aanpak, kunnen kinderen langer in Swetterhage blijven zwemmen en toch op tijd klaar zijn voor de

diplomadata.  De diploma kandidaat dient dan minimaal vier volledige zwemlessen in 't Wedde meegezwommen te hebben om op te kunnen voor het proefzwemmen.

 
Huidige diploma kandidaten A/B/C zijn welkom om extra lessen te boeken , of in te halen tijdens de Badje 3 "Lengte" zwemlessen. 

Locaties

De zwemlessen voor badje 1 worden gegeven op onze locaties Ivy Wellness in Voorschoten, 't Wedde in Voorschoten, De Basalt in Leiden en Centre du Lac in Pijnacker

Hoogste tijd voor zwemles?

Mocht u vragen hebben, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.