Veiligheid

Veiligheid boven alles

Zwemschool ’t Watertje maakt onderdeel uit van zwemorganisatie Your Personal Swim Coach BV . De kernwaarden voor alle zwemscholen zijn hetzelfde en beginnen ten allen tijden met Veiligheid. Het hele team van Zwemschool ’t Watertje dient jaarlijks diverse trainingen te volgen. Dit gebeurt in samenwerking met de diverse officiële instituten en opleidingsorganisaties.

Als zwemschool krijgen wij steeds vaker de vraag of deze diploma’s en documenten op orde zijn. Deze gelden als bewijs dat de vaardigheden van ons team om iemand te redden “up to date” zijn. Daarnaast wil het management ook zeker weten dat onze medewerkers adequaat handelen in geval van nood.

Het veiligheids opleidingstraject bij Zwemschool ‘t Watertje en Your Personal Swim Coach BV  is opgebouwd uit drie elementen. 

KNZB Popduiken

De coaches dienen een pop van de bodem op juiste manier op te kunnen duiken en op diverse wijzen een drenkeling te kunnen vervoeren. Ook wordt het uithoudingsvermogen en snelheid van de medewerkers getest. Wij volgen de eisen van KNZB.

Zwemmend Redden voor Zwembaden

Met rollenspellen trainen onze coaches hoe te handelen in het geval van een zwemmer in nood. Er worden diverse reddingsgrepen geoefend, toegespitst op allerlei mogelijke scenario’s.

EHBO/ BHV incl AED in en om het zwembad.

Jaarlijks volgen onze medewerkers een praktijkopleiding om EHBO-vaardigheden te herhalen, de focus ligt altijd op relevante scenario’s in en om het zwembad. Voor deze opleidingen huren wij diverse opleidingsinstituten in.

 

web3
web2