Hoe het ooit begon

Foto credits: oudzoeterwoude.nl

Geschiedenis van Zwemschool 't Watertje

Oprichter Christina Popma komt oorspronkelijk van ’t Watertje in Zoeterwoude en zelfs ook bekroond als  Zoeterwoudse ‘Sportvrouw van het jaar 1997’ dankzij haar Internationale roeiprestaties.

Net als de rest van haar generatie zwom zij af in het (frisse) openluchtzwembad Haasbroek; een iconisch buitenbad midden in het weiland. Toen het schoolzwemmen werd afgelast, werden Zoeterwoudenaren gedwongen om naar oa Leiden te gaan voor zwemles.

Van 2017-2022 bestond zwemschool Zoeterwoude Zwemt! nog, zij maakte jaren lang gebruik van het moderne zwembad van Gemina Swetterhage. Helaas is dat niet meer beschikbaar.

“ De straat ’t Watertje was een plek om te ravotten in en om het water” aldus Popma “kikkerdril vangen, met een opblaasboot naar de overkant dobberen en ‘s winters de eerste stappen maken op het ijs”. Iedere zomer zwemt Christina nog in de Noord AA , achter boerderij Het Geertje.

De positieve associaties met water hebben geleid tot de huidige drie kernwaarden van de zwemschool; Veiligheid, Zelfredzaamheid en Plezier.

Toen zij in 2010  in Kenia belandde voor een baan in de internationale tuinbouw, leerde ze daar anderen graag de borstcrawl. Dat gaf haar zoveel plezier dat zij het bedrijfsleven heeft ingeruild voor een nieuwe carrière. Wat ooit begonnen is met zomaar een spontaan idee, is ontpopt tot een succesvolle zwemschool in gehele randstad.

Naast zwemschool 't Watertje is Christina ook eigenaar van zwemschool ‘Your Personal Swim Coach‘  speciaal voor volwassenen in Den Haag,  Diemen, Leiden, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Veel van de coaches van zwemschool 't Watertje geven ook les bij deze zwemschool. De administratieve systemen zijn aan elkaar gekoppeld, daarom zijn e-mails in het Nederlands en Engels.

a diploma
foto cp